هتاکی به نرجس سلیمانی در فضای مجازی پس از مخالفت او با زاکانی
به گزارش شیک بار، روز گذشته شورای شهر تهران متأثر از هتاکی به «نرجس سلیمانی» عضو این شورا و دختر سردار سلیمانی در فضای مجازی بود. نرجس سلیمانی سه شنبه هفته قبل به علیرضا زاکانی، شهردار تهران پیشنهاد داد: «اگر اقدامات شورای شهر پایتخت را غیرقانونی می داند، استعفا بدهد چونکه یکی از مهم ترین اقدامات شورای شهر تهران انتخاب او بعنوان شهردار بوده است.»
به گزارش شیک بار به نقل از خبر آنلاین روزنامه هم میهن نوشت: بعد از این مساله برخی در فضای مجازی با هویتی معلوم در فضای مجازی به پشتیبانی از زاکانی و هتاکی به نرجس سلیمانی پرداختند. بی احترامی به اعضاء شورای شهر تهران، آن هم به پشتیبانی از زاکانی نخستین بار نبود که در فضای مجازی انتشار یافته بود اما این دفعه به شکلی سردار سلیمانی زیرسوال رفته بود.
درست است که هتاک بعد از آن در صفحه شخصی شبکه ایکس اعلام نمود که نرجس سر سفره همسرش نشسته و منظورش سردار سلیمانی نبوده اما پست قبلی وی در فضای مجازی چرخیده و در رسانه ها بازخورد پیدا کرده بود. تخریب دختر سردار سلیمانی
سوده نجفی، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران اما از ارسال شکوائیه برای رییس قوه قضاییه اطلاع داده و با اشاره به این که با عنایت به تخریب هایی که در هفته قبل نسبت به همکار ما خانم سلیمانی، فرزند شهید برومند شهید سلیمانی، انجام شده بود، ما برای رییس قوه قضاییه نامه ای ارسال کردیم؛ در رابطه با بخشی از متن این نامه تصریح کرد: «نرجس سلیمانی، یادگار سردار سرافراز و قهرمان ملی کشورمان، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و نماینده مردم تهران در شورای شهر تهران، ری و شمیرانات، برحسب وظیفه قانونی نمایندگی خود در جلسه علنی این شورا مورخ 20 آبان تذکری را به شهردار تهران داده و از ایشان خواست شورایی را که مشروعیت را با گرفتن رأی اعتماد از آنان گرفته اند، مورد رفتار مغایر قانون قرار ندهند؛ برای اینکه این عمل مصداق مثل معروف «بر شاخه نشستن و بن بریدن» خواهد بود. متاسفانه فورا توسط فردی با هویت معلوم و افراد مجهول، اما مواجب بگیر و اجیر دیگر، ناجوانمردانه و گستاخانه مورد تهمت و تخریب قرار گرفته و القابی که شایسته خودشان است، به این همکار شجاع و فرهیخته ما در شورای شهر تهران نسبت داده شد. متاسفانه همین رفتار را نیز بعد از اختلاف آقای چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران با شهرداری تهران درباب نهاد پایش، با ایشان انجام دادند.» او اضافه کرد: «لذا ما، نمایندگان شورای شهر تهران، از حضرت عالی استدعا داریم دستور فرمایید این هتاکان زنجیره ای و مواجب بگیر و عوامل پشت پرده آنان شناسایی و تحت تعقیب قرار گرفته و برابر قانون با آنان برخورد شود.»
به ناموس سردار سلیمانی جسارت شده
پس از آن نیز حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران در رابطه با این هتاکی تصریح کرد: «آقای شهردار دوستانی دارند که صاحب نظر هستند. این اتفاقی که امروز ما به قوه قضاییه پناه بردیم می توانست اتفاق نیافتد که یک فردی به یادگار شهید سلیمانی هتاکی کند.» او اضافه کرد: «شهردار و بعضی از معاونان دلجویی کردند اما ما محتاج دلجویی نبودیم.[...] وقتی شما (شهردار تهران) شورای شهر را غیرقانونی می دانید، مغایر قانون قلمداد می کنید، رییس شورا را متهم می کنید، نتیجه این می شود. آقا فرمودند: «شورا ریشه است.» نمی شود به این ریشه تیشه زد. [...] بعد از پایان جلسه بعدی هم شما (زاکانی) همان مطالب را در رسانه تکرار کردید.»
این عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: «قدیم فیلمی ساختند که برای مراسم ختم گریه کن می بردند و می نوشتند: «چند می گیری گریه کنی؟» الان باید بپرسیم «چند می گیری فحش بدهی؟ چند می گیری هتاکی کنی؟» من نمی دانم چه اتفاقی رخداده که یک نفر جرأت چنین ادبیاتی داشته باشد؟ جز آنکه از اشتباهات ما سوءاستفاده کند؟ ماحصل رفتار غلط همان می شود که خانم سلیمانی گفت. برخی هم فکر می کنند اختلافی وجود دارد و بهترین زمان است که انتقام شان را از شهید سلیمانی و یادگار او بگیرند. به ناموس شهید سلیمانی جسارت شد؛ فردی جرأت کرد الفاظی که در شأن خودش بود به کار ببرد. نمی دانم ما چقدر در ایجاد این فضا نقش داشتیم.»
پیشرفت در شهرداری با بی احترامی به منتقدان زاکانی
پیش از این هم بعضی از مدیران شهرداری به اعضاء شورای شهر تهران توهین کرده بودند. محمدعلی الفت پور، رییس وقت مرکز نوسازی و تحول اداری شهرداری تهران در واکنش به صحبت های سوده نجفی نوشته بود: «وقتی ناکارآمدترین و ضعیف ترین ها که ربطی به هیچ نوع مدیریتی ندارند، اظهارنظر می کنند...» مهدی چمران اعلام نمود که این فرد به سبب بی احترامی به یکی از اعضاء شورای شهر تهران تنبیه خواهد شد اما او بعد از مدتی شهردار منطقه 15 شد.
مهدی قمی، مدیرعامل وقت شرکت پیام رسا نیز در جواب گلایه سوده نجفی در رابطه با وضعیت جمع آوری زباله های شهر نوشته بود: «زباله جمع شدنی هست ولی چه طور می شود رذیله های اخلاقی برخی از اعضاء شورای شهر را که موجب ایجاد شبهه و ناکارآمد نشان دادن شهردار تهران و تضعیف جبهه انقلاب می شود، جمع کرد؟ گفته شد او این توئیت را پاک کرده است.» این دفعه اما مهدی چمران رأساً اقدام نمود و او را از شورای شهر تهران اخراج کرد.
بی احترامی علیرضا زاکانی به نهاد بالادستی اش
البته تنها اشخاصی خارج یا داخل شهرداری نیستند که به سادگی به اعضاء شورای شهر توهین می کنند. در گذشته ای نه چندان دور و اردیبهشت سال قبل نیز زاکانی در تشریح قرارداد 2/1 میلیارد یورویی ایران و چین با اعضاء شورای شهر تهران در افتاد و به آنها بی احترامی کرد. وی در جایی به یکی از اعضاء شورای شهر تهران اظهار داشت: «وسط حرف بزرگ تر خود نپر.» در آن جلسه بعضی از اعضاء شورای شهر تهران به نشانه اعتراض حاضر نشدند حرف های زاکانی را گوش کنند و درحال ترک صحن شورای شهر بودند که ناگهان زاکانی به آنها اظهار داشت: «کجا می روید اگر نقدی را مطرح کردید بایستید و جواب خویش را بشنوید.»
او در قسمت دیگری از سخنان خود و با خطاب قرارداد منتقدان خود در شورای شهر تهران تصریح کرد: «بی تردید زین پس حرف می زنم، چون عده ای برای اینترنشنال خوراک خبری تولید می کنند و برخی با حرف هایشان امید و ایمان را می کشند. دوستان می گویند آن چه اعلام شده را قبول نداریم، خب قبول نداشته باشید.»
در جریان بررسی سازمان شدن نهاد راهبری پایش طرح های توسعه شهری (13 آبان) نیز زاکانی اعلام نمود که ارایه طرح الزام شهرداری برای این مهم توسط شورای شهر تهران را زیر سوال برده و این اقدام نهاد بالادستی خویش را غیرقانونی خواند. این صحبت او با واکنش تند برخی اعضاء شورای شهر تهران همچون مهدی چمران رییس این شورا روبه رو شد و دو جلسه بعد از آن نرجس سلیمانی پیشنهاد استعفای او را بیان کرد.
پول پاشی در رسانه برای تخریب منتقدان
اما این دفعه که هتاکی و بی احترامی از سوده نجفی گذشته و به سفره سردار سلیمانی رسیده است، اعضاء شورای شهر تهران کوتاه نیامده و دست به دامن قوه قضاییه شده اند.
مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران در رابطه با بی احترامی به اعضاء شورای شهر تهران به هم میهن اظهار داشت: «به باور من این مسئله بخشی از واقعیت سیاست ایران است. امروز شخصیت هایی در حوزه سیاسی کشور حضور دارند که حیات سیاسی خویش را در چهارچوب «حکمرانی نمایشی» تعریف می کنند. حکمرانی نمایشی دارای شاخصهای مشخصی است و بنده آقای زاکانی را نمادی از این نوع حکمرانی در کشور می دانم؛ حکمرانی ای که در آن نمادگرایی بر جوهر سیاستگذاری غلبه دارد و سیاستگذاری به طور عمده واکنشی و کوتاه مدت است. در این نوع حکمرانی، اولویت مسئولان بیشتر «مدیریت تصویر» است نه «مدیریت بحران». از خاصیت های آن نیز تشکیل یک بوروکراسی نمایشی در ساختارهاست. یعنی ایجاد کمیته ها، شوراها یا کارگروه های گوناگون جهت بررسی یک مشکل که اغلب خروجی عملی و مؤثری ندارند. اکنون نمادهایی از این حکمرانی نمایشی در کشور قابل مشاهده می باشد.»
او اضافه کرد: «یکی از دغدغه های اصلی حکمرانی نمایشی «مدیریت تصویر» است که به طور معمول از راه پول پاشی در تعدادی رسانه ها دنبال می شود. در سالهای گذشته شاهد تشکیل رسانه هایی بوده ایم که به شکل شبکه ای و در ازای دریافت مبالغی، مبادرت به توزیع محتوای واحد در کانال ها و گروههای مختلف می کنند. این واقعیتی است که نباید آنرا نادیده گرفت. واقعیت امروز اینست که باید از برخی رسانه ها پرسید: «چقدر می گیری تا منتقدین را تخریب کنی؟» به عقیده من این مسئله یک چالش مهم در حوزه سیاست کشور است. خاموش کردن صدای منتقدان، نه فقط منفعتی برای کشور ندارد بلکه از نگاه من بازی در زمین رسانه های بیگانه است که تلاش می کنند برای خود مرجعیت ایجاد کنند. ما به این مساله توجه نمی نماییم که چه طور این رسانه ها مرجعیت پیدا می کنند. بخشی از این مرجعیت یابی نیز به ضعف عملکردی صداوسیما برمی گردد. امروز با صداوسیمایی مواجه هستیم که در اختیار یک نگاه سیاسی مشخص قرار گرفته؛ نگاهی که البته در کشور قدرت و توان بالایی دارد.»
اقراریان اظهار داشت: «بخشی از پروژه تخریب خانم سلیمانی به سبب انتقاد و درخواست ایشان برای استعفای آقای زاکانی، دقیقا در همین چارچوب حکمرانی نمایشی دنبال می شود. در حکمرانی نمایشی، نمایشگر صحنه و بازیگر عرصه سیاست تلاش می کند با تشکیل هزینه های گوناگون و تهدید منتقدان، هزینه نقد را بالا ببرد. حتی به من و بعضی از اعضاء شورای شهر که منتقد آقای زاکانی هستند گفته می شد؛ «این نوع انتقاد منتج حذف ما از سپهر سیاسی خواهد شد.» علی ای حال زمانی شهرداری انتخاب شده که فاقد مؤلفه های موردنیاز برای اداره شهر تهران است و به جای اداره حرفه ای، اداره سیاسی شهر شکل گرفته است. شهردار تهران با تمام مسئولیت های سنگین به جایگاه های بالاتری همچون ریاست جمهوری می اندیشد. درست مانند مردم قم که در میانه راه رها کرده و از مجلس استعفا داد و به شهرداری تهران آمدند. همان اتفاقی که در نمایندگی ایشان رخ داد؛ یعنی رها کردن مردم قم در میانه راه و آمدن به شهرداری تهران. این نگرانی وجود دارد که کرسی های بالاتر کانون اصلی توجه باشند.»
اقراریان با اشاره به این که در حکمرانی نمایشی، مشکلات واقعی کشور حل نمی گردد، اظهار داشت: «هر چقدر به انتخابات نزدیک تر شویم شاهد فشار بر منتقدان عملکرد آقای زاکانی هستیم. ابزاری برای شناسایی این که این فعالیتها از جانب چه کسانی صورت می گیرد، در اختیار ما نیست. بعضی از این حساب ها اشخاص حقیقی و شناخته شده هستند و برخی اکانت ها هم فیک هستند که در مقابل گرفتن پول به تخریب و توهین می پردازند. این رویکرد سیاسی باید مورد توجه و رسیدگی دستگاه قضایی قرار گیرد تا فضای نقد در کشور با خاموشی مواجه نشود. خاموش شدن فضای نقد، بطور قطع به سود ایران نیست.»
این عضو شورای شهر تهران در نکته پایانی تصریح کرد: «این سبک برخورد را در نوبتهای قبلی و مقاطع تاریخی در رفتار و گفتار شهردار تهران مشاهده کردیم. ایشان شخصیت گمنامی در سیاست نیست و چهره ای شناخته شده است. معتقدم اگر امروز بخشی از مردم اعتماد خویش را به صندوق رأی از دست داده اند ریشه در رفتارهایی در حوزه سیاست دارد که نمادهای مشخصی دارند و شخصیت هایی این رویکردها را دنبال می کنند. این افراد به دنبال مشارکت حداقلی هستند تا در سایه این مشارکت کم، بتوانند در قالب حکمرانی نمایشی، کرسی های خویش را برای مقاصد آینده حفظ کنند.»
به اجمال، دوستان می گویند آنچه اعلام شده را قبول نداریم، خب قبول نداشته باشید. حکمرانی نمایشی دارای فاکتور های مشخصی است و بنده آقای زاکانی را نمادی از این نوع حکمرانی در کشور می دانم؛ حکمرانی ای که در آن نمادگرایی بر جوهر سیاست گذاری غلبه دارد و سیاست گذاری بطور عمده واکنشی و کوتاه مدت است. در این نوع حکمرانی، اولویت مسئولان بیشتر مدیریت تصویر است نه مدیریت بحران.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب