مهم ترین تهمیدات وزارت ارتباطات برای زائزان اربعین

مهم ترین تهمیدات وزارت ارتباطات برای زائزان اربعین

به گزارش شیک بار، بزودی بزرگترین همایش انسانی جهان در کشور عراق برپا و جمعیت خیلی از زائرین حسینی از سایر کشورها همچون ایران راهی این سفر می شوند؛ ازاین رو مهم ترین و موثرترین راه ارتباط در این سفر با همراهان یا خانواده استفاده از شبکه های ارتباطی است که سال جاری هم وزارت ارتباطات و سازمان های مربوطه خدمات ارتباطی مهمی را مانند خدمت زائرپست و استقرار ایستگاه های اینترنت مجانی در مرز ایران و در کشور عراق برای زائرین در نظر گرفته است.



به گزارش شیک بار به نقل از ایسنا، هفته دوم مرداد ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبر معرفی گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات دولت چهاردهم به مجلس شورای اسلامی شروع شد. سید ستار هاشمی در سال ۱۳۵۵ در یاسوج متولد شد و تحصیلات خویش را در رشته هوش مصنوعی از دانشگاه موناش استرالیا و دانشگاه علم و صنعت ایران به پایان رسانده است. وی در سال ۱۳۹۳ بعنوان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس و در سال ۱۳۹۵ بعنوان معاون فناوری شرکت ارتباطات زیرساخت مشغول به فعالیت شد. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم، در مهرماه سال ۱۳۹۸ با صدور حکمی، ستار هاشمی را بعنوان معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات انتخاب کرد.

وی همینطور رئیس هیئت مدیره شرکت ایرانسل بوده و در سال ۱۴۰۲ بعنوان مدیر برتر قوه قضاییه شناخته شد. علاوه بر این، هاشمی در تأسیس انجمن هوش مصنوعی ایران هم نقش داشته است.

با گذشت دو روز از معرفی وی به مجلس او سیاست ها، برنامه ها و اقدامات کلان پیشنهادی خویش را عرضه کرد که در سرفصل های آن، توسعه ارتباطات و شبکه ملی اطلاعات، توسعه دولت هوشمند و کاربردی سازی تکنولوژی های جدید (مانند هوش مصنوعی) در صنایع مختلف، توسعه اقتصاد دیجیتال، پشتیبانی از توسعه محتوا و خدمات محتوایی در فضای مجازی، توسعه صنعت فضایی و توسعه پست هوشمند مطرح گردیده است.

جزئیاتی از عرضه خدمات ارتباطی به زوار اربعین


همچنین در این هفته جزئیاتی از خدمات و اقدامات در نظر گرفته شده برای زوار اربعین از جانب مرکز ملی فضای مجازی، شرکت ملی پست، مخابرات و وزارت ارتباطات اعلام گردید. به صورت مثال دومین جلسه ستاد اربعین مرکز ملی فضای مجازی به منظور هم افزایی در ارائه خدمات به زائرین اربعین حسینی (ع) با حضور دستگاه ها، اپراتورها، پیام رسان های داخلی، بخش خصوصی و فعالان این حوزه برگزار گردید. ارائه اینترنت با قیمت مناسب، تجمیع و نشر محتواهای فاخر، نمادسازی و راه اندازی کمپین های فرهنگی با تکیه بر وحدمت مسلمانان جهان، مقابله با اخبار جعلی و خلاف واقع و فعال سازی ظرفیتهای تبلیغی و اطلاع رسانی در کشور همچون مصوبات این ستاد بود.

همچنین شرکت ملی پست سال جاری همانند سالهای گذشته هم وظایفی را در بحث توزیع گذرنامه به نقاط مختلف کشور برعهده دارد؛ مدیر کل پست استان تهران در اینباره گفته است تلاش بر اینست که توزیع گذرنامه به بهترین نحو و در کوتاه ترین زمان صورت گیرد. عبدالرضا جنتی عطائی- مدیرکل پست استان تهران و مجری کشوری توزیع گذرنامه - در رابطه با تدابیر ویژه شرکت ملی پست برای دریافت گذرنامه های زوار اظهار نمود: سوالاتی که برای افراد پیش می آید اینست که با دریافت پیامک شماره مرسوله پستی ملاک بر صدور گذرنامه و تحویل به پست است؟ در این حوزه باید گفت زمانیکه پیامک می شود و کد تخصیص داده می شود، حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان می برد که آنرا به همکاران من در حوزه صدور تحویل دهند. از زمانیکه به تحویل می دهند ۴۸ الی ۷۲ ساعت در مراکز استان ها تحویل می شود و در تهران هم به علت حجم زیاد مراجعات به مرکز توزیع و مبادلات ما در خواست می نماییم که رفتن به آن محل نداشته باشند و همکاران ما خود گذرنامه ها را طبق آدرس تحویل می دهند.

او تاکید کرد شهروندان اگر می خواهند تسریع در کار داشته باشند، به نواحی توزیع محل سکونت خود مراجعه نمایند که اسامی نواحی توزیع را در بنری آماده کردند که شهروندان اطلاعات لازم را در این حوزه داشته باشند.

البته محمود لیائی- مدیرعامل شرکت ملی پست- از دیگر خدمات این شرکت در این مراسم اطلاع داد و اظهار داشت: راه اندازی خدمت «زائر پست» از دیگر خدمات شرکت ملی پست است که سال قبل با عنوان «پست یافته»، اجرا شد و سال جاری تغییراتی در آن ایجاد و مقرر شده ۸ ایستگاه با عنوان زائر پست در راه پیاده روی اربعین مستقر شود.
وی ضمن اشاره به این که ۲ ایستگاه از این ایستگاه ها در محل کنسولگری نجف و کربلا و ۶ ایستگاه دیگر در راه راهپیمایی اربعین در موکب های اصلی ایرانی است، خاطرنشان کرد: سال قبل این خدمت بوسیله ی یک سامانه نرم افزاری فقط در حد اسناد و مدارک مفقود شده بود، اما سال جاری تلفن همراه و کوله پشتی و افراد گمشده هم به این سامانه اضافه شده است.

فعال سازی یک گیگ ترافیک روزانه مجانی مخابرات برای زائرین اربعین همچون اقدامتی است که از جانب شرکت مخابرات ایران در نظر گرفته شده است. بنابر اعلام این شرکت با هماهنگی های انجام شده توسط حوزه تجاری و خدمات مشتریان شرکت، زائرین اربعین می توانند با ورود به درگاه hotspot.tci.ir، از تاریخ ۱۶مرداد تا ۱۵ شهریورماه جاری، با ثبت نام موقت در این درگاه، از یک گیگابایت ترافیک مجانی روزانه در مکانهای عمومی برای ثبت لحظات و خاطرات این سفر معنوی بهره مند شوند.

علاوه بر موارد گفته شده با نزدیک شدن به پایان هفته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به بعضی از سوالات احتمالی زوار اربعین پاسخ داد. لاجوردی در پاسخ به سوالی بر مبنای این که زائرین اربعین بعد از ورود به عراق باید از کدام سیمکارت استفاده نمایند توضیح دادتقریبا قیمت سیمکارت های ایرانی و عراقی مشابه یک دیگر و رقابتی است، ازاین رو قیمتها مزیت زیادی ایجاد نمی کند، همینطور با اپراتورهای ایرانی صحبت کرده ایم که مابین سیمکارت های ایرانی که رومینگ می شوند و سیمکارت های عراقی در بحث کیفیت و سرویس دهی تفاوتی قائل نشوند.

او همینطور تاکید کرد: با اپراتورهای ایرانی هم صحبت کرده ایم که مابین سیمکارت های ایرانی که رومینگ می شوند و سیمکارت های عراقی در بحث کیفیت و سرویس دهی تفاوتی قائل نشوند. سال قبل میتوان گفت حدودا این کار را انجام دادند و امیدواریم این اتفاق سال جاری هم رخ دهد. اما چند مبحث دیگری وجود دارد؛ کاربران و زائرین ایرانی که وارد عراق می شوند، می خواهند صحبت و ارتباط صوتی و تصویری با خانواده خود در ایران برقرار کنند و احیانا از شبکه های اجتماعی استفاده نمایند که شبکه های اجتماعی ما پس از مرز هم جوابگو است. همینطور ایستگاه های اینترنت مجانی در مرز ایران و در کشور عراق مستقر می شود تا زواری که نتوانسته اند بسته تهیه کنند بتوانند در این ایستگاه ها به شکل مجانی به اینترنت متصل شوند.



لغو ممنوعیت استفاده از محصولات امنیت سایبری یک شرکت خارجی


از دیگر خبرهایی که هفته گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر گردید میتوان به لغو ممنوعیت استفاده از محصولات امنیت سایبری یک شرکت خارجی اشاره نمود. مرکز مدیریت راهبردی افتا اعلام نموده است که استفاده از محصولات شرکت چینی یاد شده در سامانه XDR و فایروال دستگاههای اجرایی کشور (دارای زیرساخت حیاتی) بلامانع است. بنابر مقررات اعتبارسنجی تجهیزات و خدمات شبکه ملی اطلاعات و سند استراتژیک امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات (افتا)، فقط شرکتهای داخلی دارای پروانه فعالیت خدمات فنی افتا در گرایش نصب و پشتیبانی محصولات شرکت Sangfor و امن سازی و مقاوم سازی سامانه ها، زیرساخت ها و سرویس ها، مجاز به عرضه محصولات این شرکت چینی هستند. ابلاغیه قبلی مرکز افتا و ضوابط سامانه ها و سکوهای خارجی حوزه امنیت، در مورد دیگر «شرکت های خارجی تولید کننده محصولات امنیت سایبری» به قوت خود باقی است.

همچنین البته اوایل هفته هم مجید سلطانی- مدیرعامل شرکت مخابرات ایران- در یک نشست خبری بر اهمیت توجه به نقش مخابرات بعنوان تکانه اصلی بازار ارتباطات و زیرساخت شبکه کشور تاکید نمود. او با اشاره به اینکه مخابرات ایران به دنبال توسعه پایدار می باشد و پیشرفت ۹۰ درصدی توسعه فیبر نوری توسط مخابرات تابحال راهگشای این مسیر بوده، اظهار داشت که دسترسی پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری، چاره نهایی و اصلی درآمدزایی اقتصاد دیجیتال در کشور و تحول بخش ارتباطات است.




1403/05/26
15:06:53
5.0 / 5
272
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری