ساخت ورق های پلیمری خودترمیم شونده حاوی میکروکپسول های کروی برای صنایع

ساخت ورق های پلیمری خودترمیم شونده حاوی میکروکپسول های کروی برای صنایع

شیک بار: محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ساخت و تحلیل ورق های پلیمری خودترمیم شونده حاوی میکروکپسول های کروی چندهسته ای به روش الکتروپاشش هم محور جهت استفاده در صنعت شدند.


به گزارش شیک بار به نقل از ایسنا، رضا بارباز اصفهانی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «ساخت و تحلیل ورق های پلیمری خودترمیم شونده حاوی میکروکپسول های کروی چندهسته ای به روش الکتروپاشش هم محور» که این پروژه را با راهنمایی دکتر منوچهر صالحی و دکتر سعید صابر سمندری از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام داده است، اظهار داشت: در این پژوهش با ساخت دستگاه الکتروپاشش و معرفی روشی برای ساخت میکروکپسول های چند هسته ای با روش الکتروپاشش دو مرحله ای که هر دو عامل ترمیمی پلیمر و سخت شونده در یک میکروکپسول واحد گنجانده شده اند، روشی مقرون به صرفه با بازدهی مناسب به منظور خودترمیمی در پلیمرها بر پایه میکروکپسول های ترمیمی معرفی شده و ارتقاء یافته است.
وی ادامه داد: همینطور روش المان محدود چند مقیاسی و ماکرو ارتقا یافته در این پژوهش، به محققان و صنعتگران کمک شایانی در تخمین بازده ترمیم این دسته از سیستم های خودترمیم با عنایت به انتخاب مواد خواهد نمود.
بارباز اصفهانی خاطرنشان کرد: پژوهش انجام شده و نتایج آن می تواند در تمامی صنایع پایه و پیشرفته ای که با پلیمرها در بارگذاری های مکانیکی سر و کار دارند، مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال، در صنایع پزشکی که پلیمرها بعنوان جایگزین اعضای بدن به کار می رود، در صنایع هوایی که پلیمرها به منظور ساخت سازه های مورد نیاز استفاده شده و یا صنایع کشتی سازی که با صدمه های کوچک امکان بازیابی خواص تا ترمیم کلی سازه را داشته باشند، همچون صنایع مورد استفاده از مواد معرفی و ساخته شده در این پژوهش است.
وی تصریح کرد: در ادامه این پژوهش میتوان با استفاده از دستگاه الکتروپاشش طراحی و ساخته شده در تولید میکروکپسول های مختلف حاوی دارو و یا عوامل ترمیم دیگر استفاده نمود. در قسمت صنعتی هم میتوان نمونه هایی از سازه های مورد نیاز در صنایع مختلف تهیه و به شرکتهای مختلف عرضه کرد.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: «ساخت دستگاه الکتروپاشش با قابلیت کنترل پارامترهای مختلف در تولید میکروکپسول ها برای نخستین بار در ایران»، «ساخت میکروکپسول های چند هسته ای با الکتروپاشش دو مرحله ای که تمامی عوامل ترمیمی در یک میکروکپسول واحد گنجانده شده اند (برای نخستین بار درجهان)»، «تقویت خواص مکانیکی میکروکپسول ها با استفاده از نانوذرات و بررسی اثر آن بر بازده ترمیم»، «ارتقای مدل سازی های المان محدود چندمقیاسی و ماکرو به منظور تخمین بازده ترمیم این دسته از سیستم های خودترمیم شونده بر پایه میکروکپسول ها» همچون دستاوردهای این پژوهش به حساب می آید.
وی با اشاره به اینکه دستگاه الکتروپاشش ساخته شده در ایران نمونه ای نداشته است، اظهار داشت: میکروکپسول های چند هسته ای ساخته شده نمونه خارجی هم ندارد.
بارباز اصفهانی در ادامه ضمن اشاره به مزیت های رقابتی طرح، اظهار داشت: مقرون به صرفه بودن ساخت میکروکپسول ها در مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی، بازده ترمیم مناسب این دسته از سیستم های خودترمیمی، تخمین بازده ترمیم برای انتخاب مواد در ساخت میکروکپسول ها و زمینه کامپوزیت های مورد استفاده در سازه های مورد نیاز در طراحی با استفاده از مدل سازی معرفی شده در این طرح پیش از هزینه های آزمایشگاهی، مزایای رقابتی این پژوهش به شمار می روند.
وی در رابطه با کاربردهای پروژه اظهار داشت: این پژوهش در تمامی صنایعی که با پلیمرهای تحت بارگذاری های مکانیکی سر و کار دارند، می تواند مورد استفاده قرار گیرد.




منبع:

1401/11/02
12:10:48
5.0 / 5
343
تگهای خبر: بار , تولید , دستگاه , زمین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری