كارشناس مسائل سیاسی:
مدیریت شهری اردبیل گرفتار سودمحوری
به گزارش شیک بار کارشناس مسائل سیاسی مدیریت شهری اردبیل را گرفتار سود محوری و تمامیت فردی دانست و اظهار داشت: شفافیت مالی و کاری اعضای شورای شهر برای اثبات تعهدپذیری باید علنی و محضری باشد.
علی خوش اقبال در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار نمود: مساله انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا سال هاست که در اردبیل مبهم و پیچیده مانده است و در تمام این مدت کاهش موفقیت در انجام امور شهری از یک مساله محرز تحت عنوان نبود انسجام و مسئولیت پذیری صحیح در قالب پارلمان محلی نشأت می گیرد.
وی پیشرفت در شهر را مشروط به انسجام و پشتیبانی ها دانست و اظهار داشت: ساز و کار شورای شهر و حتی شهرداری اردبیل طی چند دوره قبلی هیچ سنخیتی با معیارها و مؤلفه های این پارلمان محلی نداشته و این خود سبب زوال مدیریت شهری در این زمان شده است که عدم بکارگیری نیروهای توانمند کاری و جهادی موازی با ساز و کارهای اجرایی هم می تواند تاثیر قابل توجهی در این مهم داشته باشد.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: اگر عملکردها در شوراهای اسلامی شهر و روستا از معیارهای حقوقی این مجلس محلی پیروی و تبعیت کند مدیریت شهری به مرور سامان یافته و توسعه پایدار شهری از نوع حقیقی آن به وقوع خواهد پیوست.
وی افزود: توسعه پایدار شهری که سال هاست مقرر است بر اساس متدی از برخی کشورهای غربی اجرا شود به مثابه مادر نازایی است که راه به جایی نبرده و هیچ خروجی با این منوال نخواهد داشت.
خوش اقبال ضمن تاکید بر اهمیت مطالبه گری در تحقق توسعه پایدار شهری اظهار داشت: زمانی که جوانان انقلابی ما با تحرک و پویایی لازم وارد عرصه شده و با ایجاد روحیه مضاعف در میان نسل های هم سو و هم دوره خود بتوانند مطالبه گری راستین را مطرح کنند، پاسخ مناسب عموم مردم شهر که همان توسعه پایدار شهری با نگاه مسئول محور است، دریافت خواهد شد، البته مطالبه گری زمانی مفهوم می یابد که فرصت طرح مطالبه در جامعه هم فراهم باشد.
وی به توسعه بومی در اردبیل اشاره و اظهار نمود: مسائل شهری و برنامه تحقق توسعه شهری در اردبیل باید با روش مساله دانی منطبق بر نیازهای مردم پیش رود و هیچ نگاه حکومتی یا حاکمیتی در بین نباشد.
اعضای شورای شهر برای اثبات شفافیت خود تعهد محضری دهند
کارشناس مسائل سیاسی اذعان کرد: اعضای شورای شهر اردبیل در دوره های قبل هیچیک از وظایف محوله را به درستی انجام ندادند که هیچ، برخی خطاهای آشکار اداری و مالی را هم تلطیف کردند که صدمه ای به نام این پارلمان وارد نیاید و به تعبیر دیگری شفافیت هیچ جایی در شورای شهر اردبیل ندارد.
خوش اقبال به سامانه شفافیت شهرداری اردبیل اشاره نمود و خاطرنشان کرد: کدام یک از نامزدهای اسبق شورای شهر و اعضای کنونی این پارلمان قرارداد کاری خویش را در این سامانه ثبت کردند تا شفافیت آنها در فضای عموم مردم آشکار شود؟ متأسفانه هیچیک از عهده انجام این کار برنیامدند و این خود نشان محکمی از نبود ساز و کارهای قانونمند در این نهاد شهری و مردمی است.
وی وجود رانت و رابطه در شورای شهر را تصریح کرد و اظهار داشت: پارلمان شهری در عین حال که قدرت بالایی برای مدیریت شهری دارد تا بتواند از نهادهای بالادست همچون شورایعالی استان ها خواسته های مردم را طرح و مطالبه کند که در همین راستا مشکلات اجتماعی مردم هم باید در چارچوب یک کمیته قوی و جدی مورد بحث و بررسی قرار گیرد که نقش شورای شهر در این مسائل بخصوص در حاشیه نشینی و تبعات این ناهنجاری و کنترل و عرضه راهکار برای مهار آن غیرقابل کتمان است.
کارشناس مسائل سیاسی بیان نمود: کسانی که در پالمان محلی ادعای شفافیت دارند و می توانند این مورد را به اثبات برسانند می توانند برای تحکیم این ادعا و همینطور اطمینان خاطر مردم تعهد خویش را علنی و محضری کنند که در این حوزه جوانان اردبیل در چارچوب تیم ائتلاف نظر مثبت به این مورد دارند.
خوش اقبال افزود: شفافیت مالی در شورای شهر برای مردم بسیار حائز اهمیت می باشد تا با مشخص بودن منابع مالی این افراد پیش و پس از انتخاب میزان تعهدپذیری آنان هم معین باشد.
ایده جوانان روی زمین می ماند
این کارشناس مسائل سیاسی به ایده های ناب و خلاقانه جوانان اردبیل در چارچوب تشکل های مردمی اشاره و اظهار نمود: الان شرکتهای دانش بنیان ما تا چه اندازه ایده برای بهبود وضعیت شهری و مدیریت محلی دارند اما برخی گرایش های جناحی و خویشاوندآوری در درون نهاد شهری هیچ اجازه برای تحقق این ایده ها نمی دهد.
خوش اقبال به ظرفیت های اردبیل در حوزه گردشگری، صنایع دستی، دامپروری و کشاورزی اشاره و اذعان کرد: حالا با عدم مشارکت جمهور مردم در امور شهری نمی توان انتظاری برای توسعه پایدار و تحقق شهری آرمانی داشت چون برای داشتن شهری آباد که مردم عنصر اصلی تشکیل دهنده آن هستند باید از ظرفیت همین مردم در چارچوب گروه و صنف های توانمند برای توسعه و برند کردن حوزه های مختلف بهره برد.
وی نبود اندیشه اصلاح در شهر اردبیل را یکی دیگر از مهم ترین چالش های پیش روی توسعه پایدار عنوان و افزود: خلأ یک برنامه ریزی متمرکز در مدیریت شهری اردبیل به خوبی محسوس است چون که ما سال هاست در مساله ای به مهمی تفکیک زباله از مبدا نتوانستیم حتی علیرغم وجود الگوهای متفاوت موفق عمل نماییم و همین مبحث نبود انسجام و عملکرد مقارن با مسئولیت پذیری در شورای شهر و شهرداری را تأیید می کند.
کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: ابزاری به غیر از مشارکت مردمی برای تحقق توسعه پایدار در شهر اردبیل در دسترس نیست و اعضای شورای شهر به خوبی بدانند که با سودمحوری و اقتصاد زدگی در پارلمان محلی به همراه قدرت و دیکتاتوری نمی توان چشم اندازی از یک شهر آباد ترسیم کرد.
خوش اقبال اظهار داشت: ادبیات توسعه پایدار در اردبیل باید از نوع غربی و سودمحور به نوع انقلابی و اجتماع محور تغییر شکل دهد چون که حرکت مردمی در این راه معیار اصلی بوده و اساسا لازمه تحقق این افق موفقیت مدیریت شهری است.
در انتخاب شهردار اردبیل ضعیف عمل شده است
این کارشناس مسائل سیاسی صراحتاً اظهار داشت: متأسفانه در انتخاب و انتصاب شهردار اردبیل در سالهای اخیر بسیار ضعیف عمل شده است و الان نتیجه این انتخاب های اشتباه حتی در شورای شهر اردبیل در سیمای عمومی شهر عیان است، البته با تمام احترامی که به عملکردهای شهرداری اردبیل در تمام این سال ها داشتیم باید بگوییم که توسعه شهری اردبیل نباید به همین میزان محدود شود.
خوش اقبال در مورد تخلفات مالی و غیرمالی در نهاد شهری اظهار داشت: افراد متخلف در شورای شهر باید فارغ از هر گونه رانت، جناح گرایی و قوم زدگی به مراجع ذی صلاح معرفی شود تا این پارلمان شهری به سلامت کامل رسیده و با ورود افرادی متخصص و کاربلد به پارلمان محلی شاهد عرضه خدمات نوین شهری باشیم.
وی همینطور افزود: اگر شهردار یک منطقه با معیارهای اصلی و حقوقی موازی با چارچوب مقرراتی شورای اسلامی شهر انتخاب و معرفی شود بی گمان گام مهمی در جهت خدمت به مردم برداشته خواهد شد.
منبع: شیك بار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب