معاون آخوندی مطرح كرد:

۱۶ و نیم درصد جمعیت ایران ساكن یك درصد اراضی

۱۶ و نیم درصد جمعیت ایران ساكن یك درصد اراضی

شیك بار: مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری اظهار داشت: ۱۶.۵ درصد جمعیت ایران، در یك درصد اراضی كشور در استان تهران ساكن هستند كه این مسأله، وضعیت خاصی را در شهر تهران به وجود آورده است.



به گزارش شیك بار به نقل از صدا و سیما، هوشنگ عشایری اظهار داشت: در شهر تهران، بازآفرینی ۱۸ محله در دستور كار قرار گرفته و شهرداری تهران تابحال ۸۵۰ میلیارد تومان در صدور پروانه های ساختمانی به ساكنان این محلات تخفیف داده است.
وی اظهار داشت: در مدت دو سال گذشته، شاهد رشد ۲۹ درصدی صدور پروانه های ساختمانی بودیم و در مدت ۳ سال قبل هم ۱۱۰ هزار واحد پروانه ساختمانی در شهر تهران صادر گردیده است.
عشایری اضافه كرد: افزایش ۱۵ درصدی سپرده گذاری مسكن یكم، مبین شیب رو به رشدی است كه نشان از اقبال عمومی مردم در بافت های هدف است.
معاون وزیر راه وشهرسازی در پاسخ به این سوال كه چرا محله سیروس سال قبل كلنگ زنی شد، اما هنوز هیچ اقدام خاصی صورت نگرفته است، اظهار داشت: سال قبل احیای محله سیروس تهران آغاز شد، اما به علت بروز مشكلاتی در حوزه گازرسانی این محله، اجرای این طرح ۲ ماه به عقب افتاد و در نهایت با تغییر مدیران شهری در این منطقه، هفته گذشته این طرح در كمیسیون ماده ۵ مطرح و امیدواریم بزودی اجرای آن با سرعت بیشتری دنبال شود.
عشایری اضافه كرد: اراضی این محله در عرض ۱۵ سال قبل خریداری شده بود و در نخستین حركت پس از قرارداد پیمانكار نشتی گاز صورت گرفت كه مجبور شدیم كل منطقه را اسكن بگیریم و یكسری مشكلاتی بوجود آمد كه در حال رفع این مشكلات هستیم.
وی اظهار داشت: در بعضی از محلات بافت های فرسوده در ۶ هزار متر مربع ۲۱۴ واحد مسكونی ساختیم، اما در محله سیروس در ۹ هزار و ۶۰۰ مترمربع، ۱۰۰ واحد مسكونی ساخته می گردد كه نشان دهنده تراكم كمتری در این محله است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری اضافه كرد: در محله سیروس تهران ۲۷ هزار متر مربع ساخت و ساز خواهد شد كه ۹ هزار مترمربع آن مسكونی و بقیه به معابر عمومی اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: بیش از ۱۰ سال شهرفروشی در تهران آیا كمكی به تهران كرده است؟ تراكم فروشی موضوعی است كه مشخص است و درست نیست و در این مناطق حاشیه ای تراكم وحشتناكی است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری اضافه كرد: در یك هكتار ۶۰۰ نفر زندگی می كنند؛ یعنی ۷ برابر میانگین در هكتار زندگی می كنند.
افزایش تراكم شهری در بعضی از شهرهای تهران به ۷۰۰ نفر در هكتار
وزیر راه و شهرسازی هم در حاشیه جلسه شورای عالی شهرسازی اظهار داشت: اگر در بحث ارزش افزوده و تولید انگیزه با استفاده از تولید كیفیت زندگی صحبت نماییم در بعضی محلات لازم باشد باید تراكم را كاهش دهیم و بیشتر روی خدمات تمركز نماییم، تا از این طریق جذابیت بر روی مناطق تولید شود.
عباس آخوندی اضافه كرد: در شهر تهران مناطق ۱، ۴ و ۵ با فروش تراكم نه تنها سبب ارتقاء كیفیت زندگی مردم نشده است؛ بلكه زندگی را برای افراد با بضاعت كمتر در شهر تهران سخت تر كرده است.
وی اظهار داشت: شهرسازی باید مبتنی بر حمل و نقل ریلی باشد تا پیرامون ایستگاه های تبادلی داشته باشیم و جمعیت بیشتری را جذب نماید.
آخوندی اضافه كرد: ما به دنبال این هستیم تا در شورای ساماندهی و حریم شهرداری ها به هم موزاییك شوند كه هیچ نقطه ای نباشد كه تحت كنترل هیچ شهرداری نباشد.
وی اظهار داشت: ظرفیت تهران امروز حدود ۱۱ میلیون نفر است كه می خواهیم آن را به ۱۳ میلیون نفر برسانیم، آیا در این صورت می توانیم آب آن ها را تأمین كنیم؟ مردم تهران امروز تاوان همین راه اشتباه را می دهند، راهی كه باید هرچه سریعتر متوقف شود.
آخوندی اضافه كرد: محله محوری در سیاست بازآفرینی هم یك دستاورد جهانی بوده و ابداع ما نیست، درحقیقت بازآفرینی مبتنی بر اجتماع محلی از اهداف اصلی این سیاست به حساب می آید، از جانب دیگر مساله توسعه شهری مبتنی بر حمل و نقل عمومی هم یكی از اولویت های وزارت راه وشهرسازی در این دوره به حساب می آید، ولی در تمامی محلات ظرفیت اجرایی ندارد.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: ما باید حمل و نقل شخصی را در شهر محدود و آن را مبتنی بر ریل نماییم، در این راستا باید تراكم سكونتی بالایی در پیرامون ایستگاه های ریلی داده و این سیاست را در محلاتی كه ظرفیت اجرایی دارند دنبال نماییم.
وی با اشاره به اینكه بر اساس گزارش عرضه شده تراكم فعلی در بعضی از شهرهای استان تهران ۴۰۰، ۶۰۰ و یا ۷۰۰ نفر در هكتار است، اضافه كرد: آیا شرایط فعلی تهران توانایی ادامه این روند را دارد؟ در طرح های شهرسازی ریل پایه اجرایی شده در سطح جهان تراكم سكونتی افراد به بیش از ۲۰۰ نفر در هكتار نمی رسد، نكته ای كه به ما نشان داده است ما چاره ای جز ارتقای كیفیت زندگی افراد برای ارزش افزوده نداریم.
وی با تاكید بر لزوم پیگیری تعهدات دولت در حوزه بافت فرسوده هم بیان كرد: در این راستا مقرر است تا مبلغی جهت اجرایی شدن تسهیلات بافت ناكارآمد از جانب دولت پرداخت گردد كه امید داریم هرچه زودتر به مرحله انجام برسد.

1397/06/22
17:19:31
5.0 / 5
2643
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری