سرپرست شهرهای جدید اعلام كرد

برنامه ساخت ۴۰ شهرک جدید در دولت سیزدهم

برنامه ساخت ۴۰ شهرک جدید در دولت سیزدهم

به گزارش شیک بار، سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید اظهار داشت: در دولت سیزدهم مطالعات و مکان یابی بیش از 40 شهرک در 13 استان کشور با ظرفیت جمعیت پذیری بیش از 400 هزار نفر انجام و از این تعداد پروانه و پیش پروانه ساخت 14 شهرک صادر گردیده است. در صورتیکه از سال 1386 تا سال 1400 عملا هیچ پروانه تاسیس و بهره داری شهرک های دولتی و خصوصی صادر نشده بود.


سعید غفوری در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: بااینکه شهرک سازی سابقه ای ۵۰ ساله در کشور ما دارد و می تواند ظرفیت قانونی بسیار خوبی برای پشتیبانی از برنامه ها و سیاست های آمایشی و تامین مسکن داشته باشد، اما در دهه های اخیر، شهرک سازی، یادآور ساخت و سازهای بی ضابطه در خارج از محدوده و حریم شهرها خصوصاً پیرامون کلانشهرها و مناطق خوش آب و هوای کشور، بوده و سبب بروز و ظهور لطمه های فراوان زیست محیطی، تخریب کشاورزی و ایجاد اقتصاد خارج از پروسه برنامه ریزی بخش مسکن و ساخت و ساز شده است.
وی ادامه داد: شاید بتوان با اهمیت ترین دلیل این ‌پریشانی را در فقدان مدیریت یکپارچه ساخت و ساز در خارج از حریم و محدوده شهرها و در قالب عناوینی همچون شهرک، مجموعه، مجتمع، مرکز و... دانست.
غفوری اشاره کرد: ستاد مدیریت شهرک سازی کشور، در قالب دستورالعمل ترویج شهرک سازی در سال ۱۳۸۶ با اهداف متنوعی همچون تدوین سیاست های ترویج شهرک سازی و سامان دادن به ساخت وسازهای بی ضابطه خارج از محدوده و حریم شهرها تشکیل شد اما تا زمان دولت سیزدهم، اقدام چندانی برای تحقق اهداف صورت نداد.
رئیس هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به بازبینی در دستور العمل شهرک سازی کشور در سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: ستاد مدیریت شهرک سازی کشور با استقرار در شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید و با عضویت وزارتخانه های مرتبط، از سال ۱۴۰۰ تاکنون، ضمن صدور پروانه تأسیس یک شهرک خصوصی، پروانه بهره برداری دو شهرک خصوصی، پیش پروانه تأسیس ۱۰ و پروانه تأسیس یک شهرک دولتی را صادر کرده است. این در حالیست که از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۴۰۰ عملا هیچ پروانه تاسیس و بهره داری شهرک های دولتی و خصوصی صادر نشده بود.
وی اشاره کرد: در وضعیت فعلی پروانه بهره برداری یک شهرک و پروانه تأسیس دو شهرک دولتی دیگر در دستور کار این ستاد قرار گرفته است. در این جهت و با هدف کمک به سیاست های تامین مسکن دولت، شرکت عمران شهرهای جدید رأسا مطالعات امکان سنجی و مکان یابی بیش از ۴۰ شهرک در اراضی دولتی در ۱۳ استان کشور را با مساحت بیش از ۱۰ هزار هکتار و ظرفیت جمعیت پذیری بیش از ۴۰۰ هزار نفر را در ۱۳ استان و ۲۳ شهرستان کشور انجام و برای شروع عملیات اجرائی به سازمان ملی زمین و مسکن سپرد.
بگفته غفوری، جلسات ستاد شهرک سازی کشور، امسال بصورت مستمر در شرکت عمران شهرهای جدید برگزار شده و علاوه بر پروانه های تأسیس و بهره برداری، شرح خدمات طرح های جامع، آماده سازی و طراحی شهری، پروانه ساختمانی و گواهی پایان کار در شهرک ها را تدوین و مصوب کرده است.
سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید بیان کرد: در کنار این موضوعات و در قالب ماده ۱۴ دستورالعمل شهرک سازی، دبیرخانه ستاد شهرک سازی کشور (شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید)، با ابلاغ ساختار و پروسه ساماندهی تمامی مجتمع، مراکز، مجموعه ها و... به ادارات کل راه و شهرسازی استانها، در پی ضابطه مند کردن و نظارت بر فرآیندهای ساخت و سازهای قبلی در پیرامون شهرها خصوصاً شمال کشور و پیرامون کلان شهرها است. در این راه، تا حالا وضعیت سه شهرک از شهرک های مصوب قبل از انقلاب اسلامی که بلاتکلیف بوده اند، مورد رسیدگی واقع شده است.



1402/11/29
10:15:14
5.0 / 5
353
تگهای خبر: پروانه ساختمانی , خدمات , زمین , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری