علیرغم ناتوانی وزارت راه در كنترل قیمت مسكن ؛

آخوندی بازهم به مسكن مهر تاخت، سیاست مسكن مهر شكست خورده است!

آخوندی بازهم به مسكن مهر تاخت، سیاست مسكن مهر شكست خورده است!

شیك بار: وزیر راه كه وزارتخانه تابعه اش طی سالهای گذشته درایجاد رونق و سپس در مدیریت بازار مسكن و كنترل قیمت عملا ناتوان بوده است، بار دیگر از ساخت مسكن مهر در دهه ۸۰ انتقاد نمود.



به گزارش شیك بار به نقل از مهر، عباس آخوندی در انتها نشست بررسی راهكارهای تعادل در بازار مسكن اظهار داشت: وقتی شرایط بازار ملتهب می شود، گرایش عمومی به سمت اتخاذ تصمیمات هیجانی می رود كه مشكلات را بیشتر كرده و گره های سخت تری تولید می كند؛ بنابراین قرار شد پیش از اتخاذ هر تصمیمی در مورد بازار مسكن، با افراد ذیربط نشست داشته باشیم و در نهایت بنده جمع بندی این نشست را به دولت منتقل كنم.
وی اضافه كرد: نخستین نكته این است كه نمی توانیم خودمان را در بخش مسكن از متغیرهای كلان اقتصاد مستثنی بدانیم. هر تصمیمی در مورد مسائل بخش مسكن گرفته می شود، باید در چارچوب شاخص های كلان باشد.
وزیر راه و شهرسازی با تاكید بر اهمیت نقش «انتظار تورمی» در افزایش قیمت مسكن اظهار داشت: ازاین رو سیاست های ما عمدتاً به این سمت سوق داده می شود كه بر روی انتظارات تورمی اثر كاهنده داشته باشد، چون كه همین انتظارات تورمی بود كه بازار را ملتهب كرد.
آخوندی با اشاره به گران قیمت بودن مسكن خاطرنشان كرد: همین مبحث سبب شده كه مسكن كالای گرانی باشد و ۳۰ درصد سرمایه گذاری كلان كشور در این بخش انجام شود؛ ازاین رو اتخاذ سیاست های بلندمدت به همراه سیاست های كوتاه مدت ضروری می باشد و نباید سیاست های كوتاه مدت، برنامه های طولانی مدت مسكن را مختل كند.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، سیاست ها نباید به گونه ای باشد كه حقوق مالكیت اشخاص تحت عنوان سیاست های انقلابی تحت تأثیر قرار گیرد، چون بلافاصله هم در بازار اجاره و هم در بازار تولید مسكن، اثر منفی بسیار زیادی خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: سیاست های كنترلی قیمت مسكن علاوه بر نقض حقوق مالكیت اشخاص، سبب می گردد كه بازار زیرزمینی و فساد در این بخش بوجود آمده و عرضه مختل شود.
آخوندی اضافه كرد: بخش مسكن عمدتاً به بخش خصوصی متكی است؛ بعضی می گویند دولت باید در این شرایط ورود كند، اما به محض اینكه دولت وارد ساخت مسكن شود، رقابت دولت با بخش خصوصی به ایجاد مشكل در حوزه عرضه مسكن منجر خواهد شد، ازاین رو در تصمیم گیری ها كاری نكنیم كه دولت جانشین بخش خصوصی شود.
وزیر راه و شهرسازی در همین خصوص به مبحث مسكن مهر اشاره و خاطرنشان كرد: در سال ۸۵ تا ۹۲ دولت تحت عنوان «مسكن مهر» در ساخت و ساز مداخله كرد كه اثر مخرب داشت. تنها دوره ای كه دولت در ساخت و ساز مسكن ورود كرد، در دهه ۸۰ بود كه مسكن مهر را تولید كرد و فكر می كرد می تواند با آن قیمت مسكن و زمین را كنترل كند كه شكست خورد.
وی تاكید كرد: میانگین تورم عمومی از سال ۸۵ تا ۹۲، ۲۱.۹ درصد بود، در عین حال میانگین تورم مسكن در این بازه زمانی ۲۷.۴ درصد بود، ازاین رو باآنكه در ظاهر این مداخله با هدف كنترل قیمت مسكن و بی اثر كردن قیمت زمین در مسكن بود، اما در عمل سبب شد تا تورم مسكن حتی از تورم عمومی هم بالاتر برود.
آخوندی درباره اهمیت رعایت قانون در شرایط التهابی مسكن اظهار داشت: اگر قانون زیر پا گذاشته شود، ریسك بازار و عدم قطعیت افزایش یافته و در نتیجه كسی سرمایه گذاری نخواهد كرد.
به گفته وزیر راه و شهرسازی، قیمت مسكن با استفاده از رقابت كاسته می شود، نه اینكه تولید را به گردن بودجه عمومی بیندازیم؛ در این صورت تمام مردم زیان خواهند كرد.
وی درباره تأثیرگذاری بسته های مالیاتی در كنترل بازار مسكن تصریح كرد: باید به جای معافیت مالیاتی، به سمت اعمال مشوق های مالیاتی حركت نماییم، چون مشوق های مالیاتی هم به سود عرضه مسكن خواهد بود و هم به سود بازار اجاره؛ به همین منظور به فوریت بسته مالیاتی را آماده كرده و به مجلس عرضه خواهیم كرد.
آخوندی درباره صندوق سرمایه گذاری مسكن یكم با اشاره به وجود ۳۴۰ هزار متقاضی بالقوه در این صندوق اظهار داشت: بانك عامل بخش مسكن هم اكنون یك بانك تخصصی است ولی توسعه ای نیست؛ این در شرایطی است كه بانك توسعه ای می تواند مأموریت خویش را به تعدیل سیكل های ركود و رونق مسكن تغییر بدهد. هم اكنون سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی با تغییر مأموریت این بانك به سمت بانك توسعه ای همراه شده اند كه باید مجلس هم در این زمینه همكاری كند.
وزیر راه و شهرسازی در مورد خانه های خالی تصریح كرد: در دهه ۸۰ بیش از هر زمانی عدم تعادل در عرضه و تقاضا را شاهد بودیم كه در دو حوزه مسكن مهر به علت ساخت واحد مسكونی در مناطق كم تقاضا و هم حوزه ساخت مسكن با هدف سوداگری در مناطق گران قیمت سبب تولید آن شد؛ از همین رو در منطقه یك تهران صرفاً ۳۵ هزار واحد مسكونی خالی داریم كه این تعداد برای مصرف نیست، بلكه برای سوداگری است.

1397/04/15
13:27:03
5.0 / 5
3070
تگهای خبر: بار , تولید , زمین , مسكن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری