بازاریابی صادراتی در مناطق آزاد برای محصولات سرزمین اصلی

بازاریابی صادراتی در مناطق آزاد برای محصولات سرزمین اصلی

به گزارش شیک بار، دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور ضمن اشاره به عرضه هزار بسته سرمایه گذاری به ارزش ۲۰ میلیارد یورو در مناطق آزاد اظهار داشت: تابحال صادرات محصولات مناطق آزاد به خارج از کشور، صادرات مجدد و صادرات ترانزیتی از این مناطق انجام می شد و نوع چهارم صادرات که طی کمتر از یکسال اخیر روی آن برنامه ریزی شده، بازاریابی صادراتی در مناطق آزاد برای محصولات تولیدی در سرزمین اصلی است.


به گزارش شیک بار به نقل از ایسنا، حجت الله عبدالملکی با اشاره به اینکه منطقه آزاد چابهار یکی از مهم ترین مناطق آزاد کشور به حساب می آید، اظهار داشت: هم اکنون ۱۸ منطقه آزاد مصوب در کشور وجود دارد که ۱۵ منطقه فعال و بعضی از این مناطق در مرزهای کشور مستقر هستند.
وی ضمن اشاره به این که منطقه آزاد چابهار یکی از این ۱۸ منطقه و به شکلی قدیمی ترین منطقه آزاد کشور به حساب می آید، اظهار نمود: منطقه آزاد چابهار در سال ۱۳۷۲ افتتاح شد و طی سالهای اخیر محدوده این منطقه توسعه پیدا کرد و در مرز ریمدان یک سایت جدید بعنوان پهنه منفصل به منطقه آزاد چابهار افزوده شد که در مرز پاکستان قرار دارد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه منطقه آزاد چابهار از چند جهت برای اقتصاد ملی ایران اهمیت دارد، اظهار داشت: چابهار تنها منطقه بندری اقیانوسی کشور است و به صورت مستقیم به اقیانوس هند دسترسی دارد. همینطور عمق مناسب آب در این منطقه سبب می شود که کشتی های بزرگ در این بندر به سادگی پهلو بگیرند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور افزود: این منطقه یکی از نقاط کانونی و مهم برای ترانزیت ایران، چه از لحاظ کالاهایی که از شرق دنیا برای مصرف در ایران حمل می شود و چه کالاهایی که ترانزیتی و عبوری هستند و تنها از سرزمین ایران عبور می کنند، به حساب می آید. این کالاها از مرز چابهار به کشور وارد می شوند و از راه سایر مرزها همچون سرخس در شمال شرق کشور، امیرآباد در شمال کشور، انزلی در شمال غرب کشور، ماکو و ارس یا سایر مناطق دیگر از کشور خارج می شود.
همینطور به نقل از ایشان، منطقه آزاد چابهار، کریدور جنوب به شمال، جنوب به شمال غرب و جنوب به شمال شرق را تکمیل می کند و از این لحاظ هم خیلی مهم است. در طول یک سال گذشته اتفاقات مهمی در منطقه آزاد چابهار روی داده است؛ همچون این که خط کشتیرانی کشتی های کانتینتربر بین چابهار و کشورهای هند و چین راه اندازی شده و ماهانه بیشتر از ۱۰۰۰ کانتینر از راه این خطوط کشتیرانی به چین حمل می شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر غیر از مباحث لجستیکی و ترانزیتی، منطقه چابهار درحال تبدیل شدن به یکی از قطب های صنایع پتروشیمی است و واحدهای پتروشیمی بسیار بزرگی در این منطقه درحال راه اندازی است. همینطور کارخانه هایی در حوزه فولاد و سایر صنایع در این منطقه درحال راه اندازی و بهره برداری است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به اینکه قرار گرفتن منطقه آزاد چابهار در مرز ایران و پاکستان ظرفیتهای ویژه ای برای این منطقه بوجود آورده است، خاطرنشان کرد: پاکستان کشور پر ظرفیتی است و بازار مصرف بسیار بزرگی دارد. ازاین رو میتوان بخش زیادی از این بازار که از تنوع بسیار زیادی هم برخوردار می باشد را با تأمین کالاها از تمام سرزمین ایران به مقصد کشور پاکستان و از راه منطقه آزاد چابهار و مرز ریمدان تأمین نماییم.
وی با اشاره به اینکه در همین راستا نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی به پاکستان که اواخر این هفته در منطقه آزاد چابهار برگزار می شود، در جهت معرفی فرصت های سرمایه گذاری ایران به کشور پاکستان فرصت بسیار خوبی است، اظهار داشت: این نمایشگاه سبب می شود منطقه آزاد چابهار در پیشرفت اقتصادی کشور از لحاظ گشایش بازارهای بکر کشور پاکستان برای تمام محصولات تولیدی در ایران نقش آفرینی کند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد در ادامه با تکیه بر این که صادرات کشور از راه مناطق آزاد به سه شیوه صورت می گیرد، اظهار داشت: سال جاری نوع چهارم صادرات را در دستور کار خود قرار دادیم. سه نوع صادراتی که قبلا در کشور وجود داشت، صادرات محصولات خود مناطق آزاد به خارج از کشور، صادرات مجدد و صادرات ترانزیتی بود و نوع چهارم صادرات که طی کمتر از یکسال اخیر روی آن برنامه ریزی شده، بازاریابی صادراتی در مناطق آزاد برای محصولات تولیدی در سرزمین اصلی است.
وی ادامه داد: در این شیوه مناطق آزاد برای بازاریابی صادراتی محصولاتی که در سایر مناطق ایران و در سرزمین اصلی کشور تولید می شود؛ کمک بسزایی هستند. در همین راستا نمایشگاهی که اواخر هفته در منطقه آزاد چابهار با هدف معرفی فرصت ها و توانمندی های صادراتی ایران به مقصد پاکستان برگزار می شود، یکی از این پروژه هاست که در جهت کمک به بازاریابی صادراتی برای محصولات تولیدی در سرزمین اصلی اهمیت دارد. یکی دیگر از فواید این نمایشگاه، جذب سرمایه گذار است. در نمایشگاه بین المللی اوراسیا هم تقاضای بسیار زیادی برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران دریافت شد که بخشی از این تقاضاها از کشور پاکستان بود. در واقع تجار و فعالان اقتصادی پاکستانی که از ایران محصولاتی را به این کشور منتقل و صادر می کنند، گاها علاقه مند هستند که در مناطق آزاد ایران مبادرت به سرمایه گذاری کنند و همان محصولات را در مناطق آزاد ایران تولید و سپس صادر کنند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور با اشاره به اینکه این وضعیت در سایر مناطق آزاد کشور هم وجود دارد، اظهار داشت: از اوایل سالجاری ۱۰۰۰ بسته سرمایه گذاری به ارزش ۹۰۰ هزار میلیارد تومان معادل ۲۰ میلیارد یورو تولید و در رویدادهای مختلف بین المللی از راه مناطق آزاد کشور به متقاضیان عرضه شده است. بیشتر از ۱۰۰ بسته از این ۱۰۰۰ بسته در ارتباط با منطقه آزاد چابهار بود که بیشتر از ۵۰ هزار میلیارد تومان ارزش این بسته سرمایه گذاری است که تقاضای خوبی را جذب کرده است. در نمایشگاه پیش رو هم بسته های سرمایه گذاری چابهار و سایر مناطق عرضه خواهد شد و این فرصت در اختیار سرمایه گذاران و تجار پاکستانی قرار خواهد گرفت تا با این بسته ها آشنا گردند و در صورت تمایل مبادرت به سرمایه گذاری کنند.
عبدالملکی با تکیه بر این که ظرفیتهای همکاری اقتصادی و سرمایه گذاری تولید و تجارت بین دو کشور ایران و پاکستان زیاد است، اظهار داشت: برای برای توسعه تجارت با کشور پاکستان در منطقه آزاد چابهار و بخصوص در مرز ریمدان برنامه های اساسی داریم. ازاین رو میتوان پیش بینی نمود که از محل منطقه آزاد چابهار ارتباطات خوبی با کشور پاکستان طی سالهای آینده پیش رو خواهیم داشت.
محتشم امیری - مجری نخستین نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی به پاکستان- هم با اشاره به اینکه در جهت سیاست های کلان اقتصادی کشور و همکاری بیشتر با کشورهای همسای؛ سازمان توسعه تجارت نمایشگاهی را با عنوان «نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی به پاکستان» در دستور کار خود قرار داده است، اظهار داشت: نخستین نمایشگاه توانمندی های صادراتی به پاکستان ۲۶ تا ۲۹ دیماه برگزار می گردد.
ویو اضافه کرد: این نمایشگاه در حوزه های صنعت، خودرو، فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی، حمل و نقل، محصولات و ماشین آلات کشاورزی و غذایی، محصولات و تجهیزات صنعتی، محصولات شیمیایی و سلولوزی، لوازم خانگی، منسوجات و چرم، صنعت ساختمان، صنایع معدنی، فلزات و سنگ های قیمتی، محصولات و تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات فناور، دانش بنیان و های تک و منسوجات و غیره برگزار می گردد. یش از ۱۰۰ شرکت برتر صادراتی که برای صادرات به همسایگان شرقی کشور تمایل دارند در این دوره از نمایشگاه مشارکت خواهند کرد.
محمود بازاری - مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت - هم در ادامه در رابطه با ظرفیت ها و پتانسیل های نمایشگاهی کشور با اشاره به اینکه با عنایت به رویکرد دولت در جهت پشتیبانی از توسعه کمی وکیفی ظرفیتهای صنعت نمایشگاهی کشور و جهت کمک به رشد تولید صادرات گرا؛ از سال قبل نمایشگاه های بین المللی معرفی توانمندی های صادرات در سطح ملی و منطقه ای در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران قرار گرفته، اظهار داشت: نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی به پاکستان هم در همین راستا برگزار می گردد. این نمایشگاه بر مبنای ظرفیتهای تقاضای کشور پاکستان در حوزه های کالا و خدمات و با هدف توسعه زیرساخت ها و معرفی ظرفیتهای تولیدی استانهای همجوار با دسترسی مناسب به بازار پاکستان برنامه ریزی شده است.
مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه تجارت با عنایت به موقعیت استراتژیک منطقه آزاد چابهار، اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار از ابعاد مختلف به لحاظ موقعیت ژئوپلیتیک و دسترسی مناسب به بازارهای حوزه جنوبی خلیج فارس و کشورهای شبه قاره هند و شرق آسیا قابل توجه و نیازمند معرفی ظرفیتهای بالقوه آن است. در همین راستا قرار گرفتن چابهار در راه کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب تجارت کالا، امکان بالقوه قابل توجهی برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی داشته و بخصوص در حوزه صادرات، صادرات مجدد و ترانزیت کالا از نقاط مختلف دنیا مهم می باشد. برگزاری نمایشگاه بین المللی صادرات به پاکستان یکی از برنامه های مهم سازمان توسعه تجارت ایران در جهت معرفی ظرفیتهای تولیدی-صادراتی ایران برای تأمین تقاضای کشور پاکستان و همینطور سایر کشورهای منطقه شبه قاره و سایر بازارهای همجوار نظیر افغاستان، آسیای میانه و عمان است.
به قول وی یکی از اهداف مهم برگزاری این رویداد؛ ایجاد ارتباط و تعاملات منطقه ای با حضور شرکتهای ایرانی، مناطق آزاد مختلف کشور، خریداران و تجار خارجی از کشورهای پاکستان، عمان، افغانستان، عراق، اقلیم کردستان و حوزه آسیای میانه و اوراسیا است. البته منطقه چابهار به علت دسترسی مناسب به آب های آزاد با عنایت به زیرساخت های مناسب بندری نیازمند تهیه نقشه راه بلندمدت برای جذب سرمایه گذاری در تمامی موضوعات است. مهم ترین اجبار موفقیت و تحقق این هدف؛ تدوین بسته های تشویقی و عرضه مزیت های مالی و تعرفه ای برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.
آمادگی ساخت منطقه آزاد مشترک با پاکستان
سعید مقدم - مدیر منطقه ریمدان منطقه آزاد چابهار- هم با تکیه بر این که در منطقه آزاد چابهار نخستین استراتژی برتر، لجستیک و ترانزیت و صادرات مجدد است، اظهار داشت: سهم لجستیک در تجارت به صورت متوسط حدود ۲۵ درصد ارزش کالا است. ازاین رو لجستیک خصوصیت مهمی است که می تواند سهم قابل توجهی از درآمدهای منطقه را تأمین کند. با عنایت به افق برنامه ریزی دولت در کسب درآمد ۵۰ میلیارد دلاری از بخش ترانزیت این منطقه می تواند درآمدی را با بیشتر از دو میلیارد دلار صرفاً از محل ترانزیت و صادرات مجدد به خود اختصاص دهد. این در شرایطی است که ترانزیت یکی از اجزاء لجستیک است و در بهترین حالت درآمدی کمتر از دو درصد ارزش کالا را برای یک کشور به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه با عنایت به توسعه محدوده اراضی در منطقه ریمدان در مرز با منطقه گبد پاکستان؛ آمادگی ایجاد منطقه آزاد مشترک با پاکستان با محوریت منطقه آزاد گوادر در منطقه ریمدان-گبد را دارد، خاطرنشان کرد: مناطق آزاد چابهار و گوادر در دو سوی مرز و در همجواری یکدیگر مکمل و هم افزای هم هستند.
به قول این مقام مسئول، هم اکنون پاکستان با همکاری چین از راه طرح سی پک درحال ایجاد یک کریدور بزرگ تجاری از کاشغر به بندر گوادر است. ازاین رو اتصال گوادر به چابهار از راه مرز زمینی ریمدان هم می تواند فرصت های بی شماری برای ایران و پاکستان در زمینه لجستیک و زنجیره تأمین کالا با عنایت به برخورداری هر دو کشور از موقعیت جغرافیایی استراتژیک و قرار داشتن در راه کریدورهای حمل و نقل بین المللی در حوزه ترانزیت، ترانشیپ و واردات، صادرات، صادرات مجدد کالا و... ایجاد نماید. منطقه ریمدان بعنوان یک نقطه حیاتی و حساس می تواند ایران را به کریدور اقتصادی سی پک (چین و پاکستان) یعنی ۳۷ درصد جمعیت جهان متصل کند.
مدیر منطقه ریمدان منطقه آزاد چابهار دبا بیان این که حضور بیشتر از ۱۰۰ تاجر از کشور پاکستان در نخستین نمایشگاه صادراتی ایران - پاکستان، نشان دهنده جدیت تجار کشور پاکستان در جهت افزایش حجم معاملات تجاری با ایران است، اظهار نمود: البته بر مبنای پیشنهاداتی که از راه تجار، بازرگانان و سرمایه گذاران کشور پاکستان داشتیم، تابحال پنج تفاهم نامه و حداقل انعقاد پنج قرارداد سرمایه گذاری در چارچوب بسته های سرمایه گذاری منطقه آزاد چابهار در حوزه ریمدان در طول برگزاری نمایشگاه حتمی شده است.




منبع:

1402/10/24
08:15:36
5.0 / 5
237
تگهای خبر: بار , تجارت , تجهیزات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری