معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مطرح كرد؛

فرصت طلایی برای ۲۰ هزار ساختمان دارای رای قطعی ماده ۱۰۰ در اصفهان

فرصت طلایی برای ۲۰ هزار ساختمان دارای رای قطعی ماده ۱۰۰ در اصفهان

به گزارش شیک بار، معاون شهرسازی شهرداری اصفهان با اشاره به وجود 20 هزار پرونده راکد تخریب ساختمان های غیرمجاز، اظهار داشت: بند ت تبصره 6 قانون بودجه فرصتی برای مالکان این ساختمان ها برای رفع تخلف است.



به گزارش شیک بار به نقل از مهر، وحید مهدویان ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که با موضوع تشریح بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه کشور برگزار گردید، این تبصره قانونی را فرصتی بی نظیر برای مشمولان احکام کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری دانست و گفت: ماده ۱۰۰ با ۲ تبصره سال ۱۳۴۵ به قانون شهرداری ها افزوده شد و این ماده که به بالای ۵۰ سال پیش بازمی گردد قانونی برای برخورد با تخلفات ساخت و ساز شهری است.
دیوان عدالت اداری تنها مرجع نقض رای کمیسیون ماده ۱۰۰ است
وی با اشاره به این که طبق این ماده برخورد با تخلفا بر طبق مسکونی یا تجاری بودن ملک به طور قلع و قمع یا جریمه و یا صدور رای برائت است، اشاره کرد: باید توجه داشت اگر رای صادر شده در کمیسیون ماده ۱۰۰ مور اعتراض مالک باشد، دیوان عدالت اداری تنها مرجعی است که می تواند رای کمیسیون ماده ۱۰۰ را نقض کند و در صورت اعتراض مالک رای در مدت سه ماه بررسی و اگر رای اولیه رد شد مجدد به کمیسیون بازمی گردد و بعد از بررسی مجدد، رای جدید لازم الاجرا است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان افزود: برای پرونده هایی که جریمه صادر شود افراد برای دریافت گواهی عدم تخلف و پایان کار ملزم به پرداخت هستند و برای پرونده هایی که حکم تخریب صادر می شود بعد از اعتراض مالک در صورا تایبد رای توسط دیوان عدالت اداری، مالک تا آن زمان که رای را اجرا نکند امکان فعالیت ساختمانی ندارد.
ورود سالانه ۸ تا ۱۰ هزار پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اصفهان
مهدویان اظهار داشت: باتوجه به روند ساخت و ساز و شهرسازی سالانه بین هشت تا ۱۰ هزار پرونده جدید وارد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اصفهان می شود.
وی افزود: بر طبق آماری که از زمان الکترونیکی شدن سامانه ماده ۱۰۰ در سال ۱۳۹۶ بدست آمده تا سال ۱۴۰۰، سالانه بین ۸۰۰ تا هزار پرونده در کمیسیون تشکیل و طی چهار سال سه هزار و ۵۰۰ رای تخریب برای ساختمان های بدون مجوز صادر گردیده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اعلان اینکه ۸۶ ردیف تخلفاتی در کمیسیون ماده ۱۰۰ داریم، اشاره کرد: تا آن زمان که مالکان به قانون تمکین نکرده و حکم را اجرا نکنند ساختمان معیوب است.
مهدویان با اشاره به کمیسیون پایش ما ساختمان های ناایمن شهر را شناسایی کرده و برای آنها حکم تخریب صادر شده، اضافه کرد: وجود این ساختمان های ناایمن برای ساکنان و مالکان مشکلاتی به وجود آورده اند.
دسترسی به مالکان ۲۰ هزار پرونده ساختمانی راکد نداریم
وی اظهار داشت: طبق برآورد ما از سال ۱۳۴۵ که قانون ماده ۱۰۰ مصوب شده تا حالا پیش بینی می نماییم بیش از ۲۰ هزار پرونده ساختمانی داشته باشیم که مشمول تخریب باشند و این در حالیست که حالا به مالکان این ساختمان دسترسی نداریم برای اینکه تا پیش از سال ۱۳۹۶ صدور پروانه ها به طور دستی انجام می شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اضافه کرد: طبیعتاً برای این ۲۰ هزار پرونده رای تخریب صادر شده اما اجرا نشده و پرونده ها راکد است.
مهدویان افزود: خوشبختانه بر طبق رایزنی هایی که در مجمع سالانه کلانشهرها انجام شد، بند ت تبصره ماده ۶ در کمیسیون عمران مجلس مصوب شد و این امتیاز و فرصت محدود فراهم شده که مالکان ساختمان های بدون مجوز با بهره گیری از این تبصره قانونی مشکل ساختمان ها را مرتفع کنند.
شروط بند "ت" تبصره ۶ برای ساختمان های دارای رای قطعی ماده ۱۰۰
وی افزود: بند ت تبصره ۶ قانون بودجه شامل ساختمان هایی می شود که درون محدوده ۲۴ هزار هکتاری شهر اصفهان بوده و رای قطعی ماده کمیسیون ۱۰۰ برای آنها تا انتهای سال ۱۴۰۰ صادر شده باشد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اشاره کرد: مالکان ساختمان های غیر مجازی که مشمول این ۲ شرط باشند، تا پایان شهریور ماه امسال فرصت دارند با مراجعه به سامانه (اصفهان من) و انتخاب گزینه بند ت تبصره ۶ قانون بودجه کشور، درخواست خودرا ثبت کنند.
مهدویان با اعلان اینکه مالکان ساختمان های بدون مجوز به طور خود اظهاری می توانند از این فرصت برای رفع تخلف استفاده کنند، اظهار داشت: شهرداری اصفهان بدنبال حل مشکل تخریب ساختمان های غیرمجاز می باشد.
وی اشاره کرد: در این قانون پنج استثنا نیز وجود دارد که اگر رعایت نشده باشند مشمول جریمه نمی شود و باید رای تخریب اجرا شود که شامل تجاوز به معابر، تجاوز به املاک مجاور، پیشامدگی بدون مجوز در گذرها، تغییر کاربری باغات و تغییر کاربری فضای سبز است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان افزود: دراین زمینه نیز برای وصول جریمه درمورد تخلفات شهرسازی، فنی و بهداشتی پیش بینی شده که تایید و احراز این اصول ثلاثه توسط سه مرجع قانونی همچون مهندس ناظر یا مهندسان ذی صلاحی که نظام مهندسی معرفی نماید یا کارشناسان رسمی دادگستری خواهد بود.
مهدویان افزود: این شرایط فراهم و به عهده مالک گذاشته شده تا ازطریق یک جامعه قانونی و تخصصی رعایت اصول ثلاثه برمبنای حدودی که قانون تعیین کرده، احراز شود و در صورت تایید این کمیته تخصصی فیش پرداخت جریمه صادر می شود و مالکان تا پایان دی ماه فرصت دارد که به طور نقدی جرایم را پرداخت کنند.
وی با اعلان اینکه مبالغ جریمه طبق متراژ تخلف و ارزش زمین طبق نرخ روز محاسبه می شود، اضافه کرد: فعالیت ساختمانی بمحض پرداخت جریمه بلامانع خواهد بود.
۱۶۵ میلیارد تومان از محل کمیسیون ماده ۱۰۰ در شهرداری اصفهان وصول شد
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اشاره کرد: مبالغی که از محل اجرای بند ت تبصره ۶ به عنوان جریمه دریافت می شود طبق قانون فقط باید در عرصه حمل و نقل شهری از خرید اتوبوس و ایمن سازی جاده گرفته تا حوزه های فرهنگ عمومی هزینه شود.
مهدویان افزود: از محل اجرای ماده ۱۰۰ در سال قبل ۱۶۵ میلیارد تومان در شهرداری اصفهان وصول شد.


منبع:

1402/03/10
11:11:13
5.0 / 5
333
تگهای خبر: جاده , حمل و نقل , زمین , ساختمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
Shikbar شیک بار
shikbar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت شیك بار محفوظ است

شیك بار

حمل و نقل و باربری